Pregnant Suda


-muka mcm kawen pakse tapi sebenarnye TIDAK-


Emmm hari ni aku xcited skit...nak tau x pashal pe...pasal kawan baik aku time study dulu dah pregnent...c Esha namenya.Actually dia ni penah lah keguguran dalam 8 bulan lepas kt....ntahlah aku pun dah lupe timenye...

Korg nak tau x time die gugur tu mmg trouble beberapa hospital area Kl...sbb mase ia nak buat check out anak die kat klinik yg die biasa pegi doc.cakap anak die dah xde...meninggal...tapi dia xpercaya..so doc. buatlah check up sekali lagi..mcm2lah doc to gode-gode perut n benda alah dia tu...jwpan ttp same...

Dia n laki dia langsung xpercaya sbb last 2 weeks b4 check up kat klinik tu jgk tapi mmg sah c Esha ni pregnent...dia n laki ia pun glah kat Medical Centre Shah Alam pulak (xsilap aku la). Kat cni lagilah dasyat...doc kate dia xpregnent...lagila dia haru biru...dahla 1st baby...doc2 yg dorg jpa ni aku pn xtaulah ade blajo ke x pasal sakit puan ni...sbb jwpan berbeza2.si husband ni gabra la...gabra la sbb dorg dah berusaha siang n malam naknye dapatkan zuriat ye dok Esha...pastu dgn muke xbrape nak hensem n xfaham ape yg blaku si husband terang kan pd doc tu siap tunjuk buku check up lagi kat doc tu naknye bg tau doc tu yg wife die mmg btl2 pregnant.

Ha doc kat SAMC tu pun naik confuse.Last2 doc tu panggil nurse2 bbrape org n buat experiment ttg apa yg blaku pada kwn aku ni...apa lagi Esha ni pun dibawa masuk ke bilik ape ntah tapi yg pasti bukan bilik mayat....kuang3...

Mengikut cite c Esha ni..nurse2 n doc tu membiuskan dirinya...tapi dia sedar apa dorg buat kat diri dia...kat cni lagilah byk benda doc n nurse2 pelatih n bukan pelatih menggode apa saje yg dorg rase patut...tapi sblm di bius doc ambik air tulah belakang c Esha ni...meraung xberlagulah dia...

Tapi doc xdpt mgesahkan jwpan sebenar kes dia ni...last2 doc ckp xnampak baby sbb kulit perut dia tebal...xmasuk akal langsung...

Hari yg same jgk dia di minta di hantar ke hospital sungai Buloh...korg tau xkat mane...xtau xpelah...nnt ade ms aku bwk...kuang3x...kat sne kes ni du rujuk pada yg pakar...sekali lagi dia di jadikan bahan kajian selama 4 hari...last2 doc ckp nak cuci perut die...n mmg die ade pregnant.tapi anak dia mninggal...time tu dah 4 bulan nak masuk 5 bulan xsilap aku...meraung lagi skali kwn aku ni...mcm lagu c TOMOK tu meraung di jiwa....tu jela yg aku igt...hahaha

Jadi dia pun kenalah tahan kat wad time tu...aku pun adalah g melawat die...die di jaga rapi oleh ibi n mertuanya...ibunya rela dtg dari sabah demi anaknya...betullah org ckp kasih ibu membawa ke syurga...

Dari tarikh c Esha kuar wad sampailah baru2 ni dia xde lekat2 lagi...dia pun dah nai frust tahap gaban...last2 ptg tadi dia call bgtau dia dah prgnant 3 mggu...tahniah..tahniah..tahniah..

So tu jelah cite aku yg panjang lebar..memandangkan aku xde pic terbaru dia aku publish kat korg pic dia kwen jelah...yg tu aku ade..bg korg kenal skit kwn2 aku ek...

2 comments:

aLeen aVriL said...

nih nk citer pasal die pregnant ker nk citer pasal die keguguran...??

aper daaaa lu semek..

fifie @fif said...

owh ek...sbnrnye nak bgtau dia dah pregnent balik....