Dia Yg Nak Naik Pelamin Org Lain Yg Busy

Aku n adik beradik aku yg lain bukan nak mengeluh, bukan nak merungut...cuma di sini aku mewakili yg ahli keluargaku yang lain ingin men-war-warkan sedikit apa yg kami rase sepanjang cuti CNY ni.Kami semua happy sesangat dengan penyatuan 2 jiwa yg bakal di satukan beberapa hari lagi....Apa yg kami lakukan sekarang hanyalah utk dia dan mengikut kemampuan kami.

Aku n adik beradik ku yg lain telah bersepakat utk sambung CNY public holiday ke A/L sampai this weekend.So seme akan berkumpul di kampung halaman kami di Kuantan sempena kedatangan hari bahagia dia.


-13 Feb 2010-

Bangun dari tido kami telah di hidangkan dengan pelbagai keje2 yg agak berat utk di lakukan oleh kami sebagai kudrat seorg wanita.Namun kami pasti melakukannya sebaik mungkin setimpal dengan kemampuan kami demi majlis dia.Seme tau tugas masing2.Ade yg mencuci pinggan dari almari, ade kemas bilik pengantin cantik2, ade yg mengemas dapur n adik lelakiku di tugaskan utk menyetelkan keje2 di luar rumah. Aku perhatikan kami seme bagaikan berada di satu kilang dan berada di 'production department'. Seme kejar mase buat keje2 rumah ni.Yg paling xbest adik kecil kami si Affar tugas dia hanyalah tgk vcd 'POWER RANGERS' sambil menggonggong botol susu (dgn budak pun nak berdengki).Dia lah mandur time nih....Sbb nnt staff or mem besar dari 'QC department' akan dtg check.Sape lagi kalau bukan my mum.Kalau xberes mmg bergoncanglah rumah...ALMAKLUMLAH RUMAH KAYU.


Kak long aku mcm second bos time ni.Dengan adenya dia keje2 kami jadi meriah..Mulutnya mmg pok-pek2x sepanjang mase...tegur apa yg xkena n sambil2 buat lawak...walaupun bising kami seme happy.Bukan senang nak berkumpul adik beradik cukup korum.


Dalam sibuk2 dgn keje masing2 tetiba budak yg nak kawin ni hilang dari radar.Tapi seme xperasan.Sbb kete dia mmg ade kat luar.Kami mmg geram gak sbb ni wedding dia.Dia boleh hilang mcm tu je.Xpe kami tunggu.Sejam menginjak ke 2 jam n seterusnya berjam-jam....last2 my mum ckp "BIARLAH DIA...MAYBE BYK LAGI HAL DIA SENDIRI XSETTLE KOT"...ayat nak menyedapkan hati kami....ok no hal lah.Rupa2nya tunang dia kidnap dia....yg ni pun xpe sbb dia xde mintak apa2 tebusan mcm cite dlm 'GERAK KHAS' tu.So kami lantak jelah dorg...


Dah petang kami seme mmg xlarat dah nak wat keje....rupanya kami seme xmakan or minum pape lagi dari pagi...patutlah terketar2.Pak cik aku mencadangkan makan kat luar (aku tau dia mmg dah terlalu lapar time nih).Jam pun dah menunjukkan 3.30 ptg.Pusing2 seme kedai dah kehabisan lauk.Habis nak mkn kat mane????Terpakse g ke bandar.Nasib ade kedai yg masih ada saki baki lauknya...kami habis kan...Alhamdulillah...perut dah di isi...tenaga dah ade...keje byk lagi pending kat rumah...


Lepas makan my mum xbg terus balik...dia ajak shopping...kami senyum jelah sbb org pompuan mmg xleh dengar perkataan shopping....hahaha.Belilah barang2 yg last2 minute teringat dalam pale otak nih....ambik ko hari ni saje habis RM 832.45.Xpe ni seme duit my mum...selamat duit kami....jahatkan kami ni.Ini seme adalah utk majlis dia.


Antara brg2 yg aku ingat utk di beli adalah...










Ni yg aku ingat la...sbnarnya byk lagi brg2 lain yg di beli...seme brg utk majlis la....tapi ni seme bukanlah ilustrasi yg sebenar....

Dah setel seme ni badan pun dah penat, kami balik.Sampai rumah pun dah dekat pukul 7mlm...

Utk xtvt hari seterusnya nnt aku update coming soon.

nampak sgtkan org lain yg nak naik pelamin org lain yg bz....dia xtaulah g dating or g setel hal2 kawin....

1 comment:

aLeen aVriL said...

wakkklu wa kene kidnap...

wa dah kasik tahu ma okeii wa nk pegi spa...ma dah tahu..takkan ler wa nk kuar nak kene btau angpa seme satu2..

p spa pon duk lepak stu dekat 5jam....best ohh badan d urut urut..huhuhu..

lu nnt nk kawen lu pegi ler spa okeiii...tp wa xsponsor ler...wa antar jer p pintu spa tuh bole ler...

ari nih wa xkua..wa rilex uma jer...wa kemas bilik kawen wa...

huh!!!!penat wa same jer mcm lu ase semalam...huhuhuh