SAYANG vs BENCI


Xtau nak mulakan dari mane...kes ni aku xde lah report kat polis or mahkamah syariah...tapi kalau boleh report mmg dah lame aku report. sebab musabab aku xreport adalah krn mmg xde kena mgena dgn dorg.kalau nak report kat bomba agak2nya boleh x?.

Kes ni mmg sll terjadi antara aku dan dia.Aku xnaklah salahkan sesiapa antara kami cuma apa yg diperlukan hanyalah sedikit kefahaman dan sikap bertolak ansur.Seme pasangan perlukan benda ni.Barulah boleh aman, bahagia, dan tenang melayari hubungan masing2.

Ni x kalau aku xde masa dengan dia, macam2lah dia cakap kat aku,cakap macam keling lah, suka tipulah, kalau hari dia keje aku gatal2 nak kuar dgn dia tapi bila dia cuti aku plak buat alasan.Tapi sebaliknya kalau berlaku di pihak dia.Aku sentiasa akan cuba memahami waktu2 dia. Free ke x ke aku ok je.Aku cuba fahamkan keadaan dia.Seingat aku , aku xpenah nak melenting bagai nak rak, nak maki ke nak apa2 jelah sampai boleh buatkan dia sakit hati dgn aku kalau dia mmg xde ms utk aku time aku free or time aku xkeje.Sbb dia keje siang dan malam.Time dia xkeje dia ajak aku kuar tapi kalau kdaan aku xmengizinkan aku mmg xnak kuar dgn sesiapa.Bukan nak mengelak or apa tapi ada lagi benda yg lebih penting yg perlu di settlekan.

Sebelum tu mmg dia dah sedia maklum keadaan keje aku time2 mcmni....tapi kalau aku xikut kehendak dia habislah aku di hentam dengan kata2....siapakah aku di hatinya....??soalan ini sll wujud di hati aku n berlegar2 di fikiranku.Sbb dia sll sebut dia syg aku,aku adalah pilihannya...tapi apa yang dilakukan terhadap aku tidak mengambarkan apa yang di perkatakan.

Terus terang aku cakap aku bukan di besarkan dalam keadaan yg penuh dengan kemarahan,panas baran,kutuk mengutuk dan yang seangkatan dengannya.Walaupun keadaan family aku xsama mcm family dia tapi aku terlalu bersyukur kerana kedua ibu bapa aku masih menjalankan tgjawab dorg dgn baik cuma status dorg je berbza dari dulu.Aku tak biasa dan tak petah dgn keadaan yg beliau tunjukan.

Setelah sekian lama kami mengenali, kami bersetuju untuk menaiktaraf hubungan kami ke peringkat lebih special....ini seme kerana kami telah pun saling menyayangi antara 1 sama lain....tipulah aku kalau aku mengaku aku tak rase pape dgn dia...Sejak akhir2 ni aku rase mmg ade sedikit kasih dan sygku utknya...sehinggakan aku rase jeles kalau dia merahsiakan sst padaku sedangkan dulu semua itu tidak menjadi hal padaku.

Kasih sayang ni makin hari makin kuat.Tapi aku xkan terlalu ikut perasaan.Aku xkan luahkan apa yg aku rase.Cukuplah beliau faham benda ni melalui tingkah laku ku.Namun setelah berkali2 hal sebegini berlaku antara aku dan dia, aku rase aku ptt buat sst sebelum pekara ini lebiih teruk.hal hati dan perasaan terpaksa di tolak tepi.Hal kehidupan di masa akan datang perlu lebih di ambil kira.

Setiap saat aku berfikir.Adakah suatu hari nnt apabila aku telah sah menjadi milknya beliau boleh melakukan apa sahaja yg beliau mahukan padaku.Termasuk melepaskan geram padaku.Naik tangan terhadap tubuh badanku.Apa sajalah yang boleh buatkan dirinya puas hati.Maklumlah ketika itu aku adalah hak mutlaknya.Aku sungguh takut kedaan sebegini.Kerana aku tiada pengalaman dalam keadaan begini.Family besar aku pun alhamdulillah mereka seme mdapat pasangan yg bukan dari golongan sebegini.

Apabila difikir2kan apa saja yg aku buatkan aku sayang padanya akan bertukar kepada benci sekiranya ini terus berlaku dalam hubungan aku dan dia.

Apakah yang patut aku lakukan????Aku mmg buntu di tahap yang keterlaluan ketika ini....mmg boleh buat aku jadi gila sekali lagi...

Mmg aku sayangkan dia tapi aku benci dengan sikap dia.


2 comments:

effendy said...

best la awk punya post,sbg lelaki sedap hati sy rasa,siapa mamat tu erk?kesian kat dia,awk kata awk syg dia,tapi awk benci sikap dia,boleh tak list kan sikap dia,awk kena consider both side,sbg lelaki sy nk tau apa yg dia buat,thank asap eh reply..

fifie @fif said...

ssh nak xplain...sbb mmg mcm tu yg sy rase...ok just imagine...cth dlm rumahtangga isteri mmg syg giler kat husband dia...tapi si suami kaki pukul kaki pmpuan n sbgainya...sakitkan...sakit fizikal n sakit hati n jiwa...so mcmtulah syg ttp syg tapi ada sst yg mmg xleh di terima kalau pk logik org yg kita syg buat kita mcmtu...sbb dia pun kata dia syg kita tapi nape wat mcmtu...

kalau bnda tu ok knp bila sy wat kat dia dia mgamuk...