BOS...boleh tak saya nak balik sembahyang.....

Company DUYUNG HOLDINGS mpunyai seorg bos yg teramat baik...mmg teramat amat baiklah...sampai pekerjanya nak balik 5 jam awl dari waktu yang sepatutnya pun dia benarkan.Tapi kenalah dengan alasan dan sebab musabab yg munasabah.Alasannya yang di benarkan adalah sebab sembahyang sajerrrr.dah tau mcm tu sikap si bos tu adalah 4 org staff plan nak balik awal hari tersebut....



Amat: assalamualaikum....bos tunjuk sopan nih boleh tak hari ni sy nak balik awl sbb nak sembahyang kat rumah lah....boleh tak?
Bos: tak boleh....!!!!kat cni kan ade surau siap sembahyang jemaah lagi...lagi banyak pahalanya....


Bahar: saya boleh balik awl tak bos?
Bos: ko plak apasal nih?....nak balik awal jugak ke?....
Bahar: erm...erm...erm...sy nak balik nak tgk anak sy sembahyang zohor ke x bos...ntah-ntah dia ponteng...
Bos: xboleh....u call saje wife u suruh dia je yang tengok....aiii marah nampak


Che Dan: Assalamualaikum bos (sambil angkat tangan).
Bos: Ha apasal plak ni....ni xde benda lainlah ni mesti nak balik awal kan?....
Che Dan: Errr Errr ye bos...bos kan baik...
Bos : alasan apa plak ko ni?...
Che Dan: saya nak balik sembahyangkan org mati...ada org kampung sy meninggal bos...nak sembahyang jenazah...eeeee boleh ye bos sy balik awal ni...?
Bos: X boleh...tu fardhu kifayah je...org kg yang ramai tu boleh sembahyangkan...doa kat cni pun boleh...Sudah pegi buat keje....


Dahlan: A'kum bos...saya nak balik awal boleh xhari ni?
Bos; Naper?
Dahlan: Isteri saya telefon dia kate dia dah boleh sembahyang....:)
Bos: Iye ker....kalau gitu awk baliklah...Kesian awk dah seminggu menunggu....:)
Dahlan: Time kasih bos...hehehehe...


Baik kan bos macamni...betul2 memahami....

4 comments:

aLeen aVriL said...

dah pandai tukar layout..bagus lepas nih xde ler haku pening kepala nk ajar ang pasai mcm mana nk tuka layout...

fifie @fif said...

TUKAR TUKAR NI MMG LA BOLEH...yg xbolehnya nak create cite2 lenggok mcm awk...org xboring...koi kan lahir kat kg org asli...pandai bahasa asli je...hehehe

Abuya Katang said...

skang saye dengan rela hati jadi anak murid cikgu... sudi kah cikgu jadi cikgu saye ......buat blog hehehhe

fifie @fif said...

ok boleh tunggu sy ade mase free k...sy xkedekut la ....hehehe