Cara Utk Aku Melupakan Geng Kurafat Rejim Zeonis Israel

Di saat ini mcm2 hal berlaku dalam hidup aku...Bukan hal ape pun cuma gangguan sipi2 dlm kehidupan aku...biaselah manusia yg mmg xboleh tgk kebahagian, kesenangan, kelapangan dan yg sewaktu dengannya pada org lain.Senang cite mcmni jelah "DAH DAPAT LAIN TINDAKANNYA TAPI BILA XDAPAT LAIN PULAK CITENYA".


Tapi aku bukan nak cite pasal ni kat cni...xde mase nak cite hal org ni...nak mengAIBkan apatah lagi...bukan care aku...

So nak ringan2kan kepale otak aku inilah entri yg aku nak tulis...


CERITA 1:

SURAT KEPADA ABAH

abah, angah rase xsedap hati je bila angah terus menerus mengutus surat kepada abah.sbb angah utus surat ni pun nak mintak duit RM1000 dgn abah.walaupun seluruh jiwa angah memberontak.angah meminta dengan tulus dari sudut hati yg paling dalam...abah maafkan angah ek...



salam dari anakmu;
angah

p/s:angah merasa berat hati utk mengirimkan surat ini...jadi angah cuba mengejar posman yg mngambil surat ini dari dalam peti surat.angah ingin mengambil kembali surat ini dan membakarnya...kerana surat ini akan mnyusahkan hati abah...angah berdoa dalam hati agar angah dapat balik surat ini...namun sudah terlambat.....

Beberapa hari kemudian dia menerima balasan surat dari ayahnya yang mengandungi ayat simple je...

Kepada angah: Nak doamu sudah dimakbulkan. Suratmu tidak pernah abah terima.
dari
abahmu.



CERITA 2:

MANA BARANG YG 'FREE'

bila suami balik kerja, si isteri suruh suaminya ke pasaraya membeli barang2 dapur.jadi pergilah suami membeli barang2 yang dipesan.bila pulang ke rumah si isteri mengambil beg2 plastik dan membawa keluar seme barang2 utk di simpan.si isteri jumpalah 1 tin majerin di luar tu ade tulis....FREE....

isteri tanya suami mane benda yg 'FREE'ni.kenapa xambil?suami katalah lupa nak minta benda tu tadi...maka isterinya menyuruh suaminya pergi semula ke pasaraya tersebut utk menebus benda 'FREE' tersebut.

suami pun pergilah dengan menbawa tin marjerin tadi jumpa jurujual untuk menebus benda 'FREE' yang tertulis.bergaduhlah si suami dengan jurujual terbabit.jurujual kate benda free tu ade dalam tin.suami kate mane boleh, dalam mesti xde punya.dia terus meminta2 dgn jurujual...

penyelia yg kebetulan lalu di situ terdengar pertengkaran mereka.

apabila ditanya dia pula dimarahi oleh si suami tadi...si suami minta juga benda 'FREE' dari penyelia itu.si suami tadi menunjukkan tin marjerin yang tetulis 'FREE' tu.Supervisor tadi belek kiri belek kanan tin tu.dia membaca tulisan berbahasa inggeris tersebut 'CHOLESTEROL FREE'.


CERITA 3

KISAH ANAK DAN BAPAK

roslan pulang dari sekolah dah bercerita pada ayahnya yang xpernah bersekolah.

roslan: ayah tadi saya dimarahi oleh cikgu.

ayah: kamu buat silap apa, roslan?

roslan: tadi sya tidak dapat menjawab soalan cikgu.

ayah: apa yang cikgu tanya?

roslan: cikgu tanya di mana letaknya Washington.

ayah: bodohnya kamu.lain kali kamu sudah meletakkan sst benda, jangan lupa di mana tempatnya.

2 comments:

aLeen aVriL said...

cerita 2 & 3 memang macam haram bodonya..hahahaa



cerita 1 wa ingt angah merangkap bf lu tuh yang utus surat kat father die mintak duit...

giler kentang dia berani..

rupanya wa tsilap plak..

fifie @fif said...

ooo ish mane ada haram...makruh la...memandai je awk ni...


angah dalam cite ni hanyalah wujud dalam 'khayalan menjelma...bla bla bla...sambung r lagu dr ruffege tu...