ini bukan pengantin sebenar


seme rakyat Malaysia mmg sedia maklumkan sekarang musim cuti sekolah.bila cuti skolah je budak2 xg skolah...eh pe melalut plak ni...sah2 cuti skolah dorg xg skolah...nak kena lesing nih...cuti skolah je pakat ramai2 nak kawin...asal nak kawin je mesti nak wat time cuti skolah....knplah xbuat time cuti biase2 mcm weekend ke...depavali ke apa2 jelah yg xmelibatkan cuti sekolah...la pesal plak cik fifie mnyibuk ni...sape yg nak kwin kan kan kan...lantak dorg lah...

ok xnak menyimpang jauh2...ni nak bercerita kisah akulah kan...pasal kawin jugak...ada yg dah tau n ade jugak yg xtau kisah aku yg tragis dan pelbagai tregedi ni...tapi bukan tragedi oktober okey...tahun lepas pttnya aku naik pelamin...bernikahlah wei...ye kwn2...tapi disebabkan faktor2 yang xdapat di elakkan so kejadian yg bakal mewarnai kehidupan aku tu di tangguhkan serta merta....ceh ceh ceh ...kerana arahan diterima dr tuan besar dari pihak sebelah sane...kami yg menurut perintah...so kerana pernikahan n majlis itu tidak berlangsung maka sehingga kini aku berstatus single mingle so faham2 la ek kpd sape2 yg berkenan kat aku.oppss silap plak...tapi bukan jande tau...kalau xfaham sile tanya tuan punya diri okey...

oklah berbalik kisah kawin kan...sebelum tarikh yg spttnya aku kawin tu aku n ofismate aku ade planning nak g shoot pic pakai gaun kawin...sbb dorg ni takut sgt aku berenti keje bila dah kawin...so xleh nak together gether lagikan...sorg telah volunteer nak jd ajk...cari studio.....date di tetapkan...adik aku si aleen tu pun mnyibuk nak join jugak...xpe xpe ade jugak aku geng kepala masuk air...ofismate yg gedik nak shoot ni seme chinese okey...aku n aleen je malay...dorg ni ade yg dah kawin tapi gatai nak kawin sekali lagi...xpe2 lantak korg ek...

pg sabtu tersebut seawal 7.30 pg aku n aleen kuar umah menuju ke studio yg di tetapkan...di pandan indah...tapi xindah mane pun kawasan tu...biase je..breakfast dulu n masuk studio...yg lain2 sampai beberapa minit kemudian...sesi make up di mulakan....dah siap seme nilah hasilnya...tapi aku xde pic ramai2....kami berkampunh kat kedai ni dari kul 9pg sampai 4 ptg...wooow lame tuuuu...br aku tau mcmnilah rupenya org2 jd model tu....



dr pic ni pun dah nampakkan kegedikkan aku mcmne...tapi dlm pic je..kat luaran aku sorg yg pemalu...silew percaya okey...ade byk lagi aksi2 gedik aku dgn yg lain2...tapi biar yg ni jelah aku tunjuk kat korg...org kate kalau kita dah pakai bj kawin nnt kita xkan kawin...ye kew...boleh percaya ke...xpelah tu seme takdir...aku hanya merancang yg tentukan semenya adalah yang Berkuasa...sampai mase adelah jodoh aku tu...

p/s:so jgn igt aku dah kawin tau...belum lagi...ni just shoot dalam studio...

5 comments:

aLeen aVriL said...

eh gmbar den xde plak lu upload sekali....



kedekut ler lu....



bajet lawa ler tuh letak pic tuh..


huh!!!!..


nk muntah ler bhai...


huhhuhhuu..


jom photoshoot lg nak tak???


gian plak nak nampak santet...

Fhad said...

studio mane ni? cam best je...

fifie @fif said...

aleen:pic awk uploadlah sendirik...hehehe

fhad: lupa plak name kedai ni...mmg best pun...tapi penat...

fifie @fif said...

aleen:pic awk uploadlah sendirik...hehehe

fhad: lupa plak name kedai ni...mmg best pun...tapi penat...

aLeen aVriL said...

apehal lu nak komen byk2 kali....