sambungan part di bawah: niat beraya bertukar....

Raya ke 3

saudara mara yg jarang2 jumpa haruslah diziarahi.Dari raya ke 2 mmg dah plan nak pegi rumah adik Ma aku berlainan Mak tapi ayah yang sama iaitu Pak Ngah Lan.Rumah dia ni kat area Neram.Jauhlah jugak.Pagi2 bersiap2 semua.masing2 sibuk cari baju yang bewarna hijau atau biru.Ma aku yg letak tema ni.So memandangkan inform last minute maka baju recycle haruslah menjadi mangsa.baju yg pakai g keje hari2 tu yg jadi mangsa.Lantaklah kan bukan org tau pun kalau aku xbg tau.(skrg mmglah korg dah tau sbb aku bgtau tadi).

Dalam perjalanan Ma aku call Pak Ngah Lan bgtau nak g rumah dia.Tapi wife dia Mak Ngah Zita bgtau diorg xde kat rumah.Ada kat rumah mak dorg.Adik Pak Ngah Lan aku tu kawin.So bertukarlah plan nak g beraya menjadi menghadiri majlis kawin tapi sambil2 tu berayalah jugak dgn adik Ma aku tu.


-inilah adik Pak Ngah Lan aku, namanya tidakku tau-


Sampai2 rumah mak Pak Ngah Lan aku tu mmg langkah kanan sebab time kami makan pengantin laki sampai.pengantin pompuan mmg cantik, yang laki pun hensem (dimata aku ).

-Ma,Mak Ngah Zita, Kak Ayu, Aini,Pak Cik, Pak Ngah Lan & Aku-

Nak bergambar gedik2 xboleh sbb tepi belah kiri tu khemah utk tetamu makan.Tapi yg best time ni yg snap pic ni adalah salah sorg dari group mamat2 hensem.Tapi seme xberani nak sembang panjang.Muka dorg aduiiiiii mmg cairsssssssssssssssss....sealim-alim Kak Ayu aku tu dia pun suka tgk muka2 mamat2 tu.....kami bagaikan pompuan melayu terakhir...kelip mata pelan2 bg hint nak bkenalan...tapi langsung xdi endahkan....sbb dorg pun pmalu...

1 comment:

..DaK KeCiK.. said...

Pgantin lelaki tu kwn suami sy..huhu keciknya dunia.