tempat jatuh lagikan di kenang



tempat jatuh lagikan di kenang inikan pula tempat bermain.....(betul ke peribahasa aku ni).kalau salah tolong betulkan ek...

aku mmg xpernah lupakan asal usul aku.aku memang lahir kat kuantan.pastu dalam umur aku 11 tahun mcmtu abah aku beli rumah kat kawasan pedalam sikit biasalah dah ke arah keveterenan.kira dr sana nak ke kuantan dalam 45minit perjalanan.aku 1 family ddklah kat sana.kira membesar kat sana lah....sampailah SPM.skrg dah xddk sana dah.ddk kuantan balik.balik semula ke rumah asal yg sebelum ddk sana.

sepanjang xde sape ddk kat sana rasa2 akulah hanya aku dan adik laki aku je yg sll balik ke rumah tu.aku mmg sebak kalau aku balik rumah tu.terlalu banyak kenangan bersama ma dan abah aku ketika mereka masih bersama.oklah sambung ke nawaitu sebenarl.

xtvt hari ahad.aku di offer oleh en teman g jalan2 ke sungai lembing tempat aku sekolah. dulu.rase seronok sangat2 bila dapat menghirup udara kat situ...mmg fresh giler walaupun dah petang ....so apa lagi seme tempat aku ajak round....tgk gambar jelah ek...

pegi dengan lori so wajib possing dgn lori...nnt lori tu kecik hati sapa mau jawab...kalau tuan lori tu kecik hati gua tarak kisah gua boleh naik bas....aiiiii lamenya xrasa naik bas sungai lembing.....rinduuuuuuu

oloh jambatan pun mau ambik ka...apa korg kesah...inilah jambatan nostalgia time aku sekolah dulu.ramai kawan2 aku yang rumah dorg kena lalu jambatan ni.tgk rupa jambatan ni sekarang.sedih je aku nengok...nak tolong repair aku ni tangan bangku eh ade ke bahasa mcmtu....aku igt lagi time sorg kwn cina meninggal...kami 1 sekolah g rumah dia sebelum dia di sembahyangkan...tapi pegi ikut tingkatan dan kelas...cikgu yg bawak....ikut jambatan nilah...memang sedih sangat time tu...sbb dia baik dgn semua org walaupun org yg xsama kelas dan tingkatan dgn dia....

singgah kat sungai ni kejap...sambil makan grg pisang dalam lori...haaaaa ko penah...pengalaman best ni...sll makan kat meja je....so hari itu aku menjadi minah lori.

ni menunjukkan aku dah nak balik...dah petang sangat dah...laparrr.....yang aku confuse sekarang gambar aku dalam pic ni nampak mcm anak apeklah....

No comments: