kiriman cinta dan kasih untuk daddy nun jauh disana



dah 9 hari daddy outstation
daddy cakap daddy pergi 1 week je
tapi sekarang daddy dah mungkir janji
tiba-tiba call bagitau sambung
outstation sampai 25hb





daddy tak rindukan Hannah ke
Hannah rindu daddy sangat-sangat
tidur ke celik ke nangis ke berak ke
semua Hannah teringatkan daddy 
daddy tau tak semua ni





bila daddy nak balik ni
kalau boleh Hannah nak daddy balik awal
dah lama dah daddy tak bawak Hannah jalan-jalan
nak harapkan ibu bawak Hannah jalan-jalan
memang dalam mimpi jelah
asyik-asyik bawak Hannah g rumah nenek Wan
lepas g rumah nenek Wan pegi pulak rumah Opah
tu jelah yang ibu tau




Hannah ni bosan tau
tapi kira oklah dari duduk rumah je kan.
cuma yang Hannah tak tahan
time Hannah tidolah ibu angkat Hannah masuk kereta
tersedar kejap tapi dalam kereta Hannah tido balik
sebab best rasa aircond
tak sampai 10 minit ibu angkat Hannah
rupanya dah sampai rumah nenek Wan


baru feeling nak tido lama ibu angkat Hannah lagi
pegi pulak rumah Opah
aishhhhhh penat Hannah tau
kat rumah Opah susah nak tido
bising
pastu ramai tau suka kacau Hannah
suka main dengan Hannah
biasalah Hannahkan comelllllll........




tapi Hannah suka jumpa dorang
kakak Quni, kakak Aishah, kakak Sarah selalu berebut nak dukung Hannah
tapi abang Naufal, abang Mohamad dan Pok Su buat tak layan je kat Hannah
dorang cuma suka main kejar-kejar depan Hannah


ala banyak pulak hal Hannah mengadu kat daddy
sorry ek daddy
Hannah tau daddy g sana sebab kerjakan
takpelah sebab daddy kat sana bukan bersukaria tapi cari rezeki
Hannah redha di tinggalkan
sebab ibu jaga Hannah dengan elok je kat sini
Daddy jangan bimbang ok.


nanti daddy balik sini jangan lupa belikan Hannah ole-ole
makanan Hannah taknak sebab Hannah bukan boleh makan lagi
belilah apa-apa
tanda ingatan daddy untuk Hannah
ok daddy Hannah nak tido dulu ek
selamat malam




assalamualaikum......





3 comments:

aLeen aVriL said...

anak ang pggil apak dia daddy ker???

geli tekak ceq dooooowwwww...


bajet sgt kalau pggil daddy...

uweeeekkkk muntah kaler pelangi dah nih..

..DaK KeCiK.. said...

Sgt comey anak mu....

Mak nya xrindu kan dady jgk ker?hihi

fifie @fif said...

aleen: dalam blog je berdaddy...bapak dia kata nak sgt anak dia pggil daddy tapi yg tukang beranak ni tak setuju sangat tang tu....tak sesuai...