cepatnya besar budak bambam ni....lambat-lambat sikit boleh tak....tapi jangan tak besar-besar pulak...



Hari ni genaplah Hannah 6 bulan. alhamdulillah our lil sunshine ni makin sihat,  makin tembam dan setiap hari ada je kebijakkan yang baru dia tunjukkan. makin pandailah anak ibu ni....kiss sikit....mmmuuuuaaahhhhhh......yang paling menggelikan dan kadang-kadang mentensionkan si daddynya adalah dia dah pandai merajuk. padan muka daddy sebab Hannah tak layan daddy selama lebih kurang 7 jam hujung minggu lepas  sebab pagi tu daddy marah Hannah. untuk daddy lain kali jangan marah-marah my baby tau....dia kecik lagi yang dia tau memanglah menangis je......kesian anak ibu kan.....


19/05/2012 - 10 am
tarikh untuk check up Hannah. memang nurse KK bagi tarikh awal sikit sebab nak cukupkan kiraan 4 minggu setiap bulan. bulan ni daddy temankan... seronok kalau en hasben ikut sekali. sekurang-kurangnya dia tau apa perkembangan anak kami dan dia boleh bantu aku bawak beg aku, beg keperluan Hannah. bukan tak boleh pergi sorang-sorang boleh je...tapi aku lebih suka en hasben ada sekali. bukankah itu salah satu tanggungjawab dia.....lagipun minggu tu dia xkena outstation....syukurrrrrrr............


wow Hannah bukan main happy lagi pagi tu. pagi-pagi dia bangun aku ucapkan salam kat dia....Assalamualaikummm sayanggggg.................sengih-sengih dia.......jap lagi Hannah nak kena cucuk tauuuu......mengekek ngekek dia gelak.....mungkin bagi dia ni rasa kena cucuk tu macam rasa susu aku kot....nyrooootttt, nyroootttt, nyroooottttttttttttttttt........................tak pun macam rasa bubur pureee yang aku bagi hari-hari tu....salah tu sayangggg....


tengoklah wajah time kat KK....galak bukan main lagi dia..



time kena cucuk aku tak sempat nak ambik gambar....si daddy duduk kat luar tak nak tengok Hannah kena cucuk.....mula-mula dia tengok muka nurse dia sengih-sengih macam gaya tegur sapa dengan nurse . pastu aku baringkan dia macam aku nak susukan dia. time ni nurse dah pegang peha Hannah. Hannah dah cuak dan berkerut-kerut muka......masuk je jarum huaaa.....huaaaaa...huuuaaaaaa menangis tak ingat apa dah time tu....kuat giler....inilah yang paling kuat dia nangis......time cucuk tu memang merah padamlah muka Hannah.

siap je kena cucuk si daddy mintak Hannah....olo olo olo........ kesian anak daddy ni.....sakit yeee sayang.apa-apa pun sayang kena sabar.....



gigih si daddy tenangkan Hannah.....tak sampai 5 minit dalam dukungan daddy Hannah dah boleh gelak-gelak....memang Hannah ni anak daddy....pasal tulah aku suka kalau daddy ni ada di mana saja Hannah pergi...senang kerja aku.....hahahaha.











5 comments:

aLeen aVriL said...

ya allah rindunya dkt dia nih...

otot ketak ketak.....sepak jgk kang...hahahahaha..

gurau kasar di petang hari...

ehek

Damiya Ahmad said...

comelnyer anak u..hihhiih..rase nak penyet2!!

Damiya Ahmad said...

ya allah,comelnyer baby u..rase nak penyet2...

fifie @fif said...

thanks damiya...baby2 ni muka dorg memang comel memanjang...

Sherwieyna Muzzawer said...

salam kenal.alah comelnyeee si bambam ni.i dah follow blog ni.follow i balik ye..tq..;D