aku memang tak puas hati....

benda ni dah berlaku dah berkurun tapi baru sekarang ade masa nak story.awal bulan baru ni rase2nya dalam 3hb oct 2010 aku attend kenduri kawin abang kepada teman aku yang satu ini.teman-teman ade ramai tapi untuk hari kenduri tu dialah peneman aku.aku sampai awal kononnya nak menolonglah konon.tapi semua dah beres.lega gila dalam hati.sampai2 sana teman aku adalah org yg paling sibuk di mata aku.sbb tu dia langsung xlayan aku.just jeling2 je bg isyarat salam sedara mara dia,g masuk dalam rumah,g ambik gelas utk setup meja pengantin,buat air bandung,g makan n segala2lah dia just bagi isyarat muka,mata or bibir dia.berkerut-kerut muka mulut muncung2 jari tu tunjuk2....korg bayangkan jelah sendiri.aku pulak ikut je....sampai lenguh kaki ke hulu ke hilir.


tak sangka dalam sibuk2 aku membuat tugasan yang tak bergaji tu ade sepasang mata memerhatikan aku.agak-agaknya dia nak wat aku ni jd GF dia kot.sbb dgr2 dia ni single.last-last dia mendekati teman aku tu dan mintak teman aku yang dia nak aku bergambar dengan dia.mak aiiii mcm artis ade request2 bagai.kat majlis orang pulak tu.xsangka kan ade jugak orang nak kat aku senja2 mcmni....dalam hati berbunga-bunga.


nak jadikan cerita nak cover konon aku ni pemalu (konon jelah) kami ambik gambar berempat.yang aku xpuas hati di sini adalah umur kami berbeza-beza ada yg sikit, ada yg sederhana, ada yg sedang2 je dan ada yang lebih over dah tapi ketinggian kami lebih kurang sama...mana aci mcmni....xsuka rrrrrrrr....


-tgk lah ketinggian kami same je....abaikan budak chumel kan depan tu....-


aku rasa datuk teman aku ni pandang-pandang aku bukan sbb apa tapi sebab dia ddk pikir apasal dia,cucu2 dia dan aku same tinggi je....xde lebih xde kurang.....nasiblah.....


4 pasang sekali harung.....adekah kamu faham?

HARUNG!!!!??#@%&

korang xfaham ek...xpasti ni dialek mane tapi mmg aku biase guna....harung yg aku guna kat sini bermaksud sekali gus/dalam satu-satu masa (entahlah betu ke x maksud ni,kalau xbetul mmg xleh jd cikgu la nih).

241010 tuh aku dapat jemputan kawan lame aku kawin.kawan aku ni adalah kawan adik aku jugak...kawan aku dan kawan adik aku ni sebenarnya spesel jugak dalam family kami....korg pening x???kawan kawin kawan kawin.....lantaklah...sebabnya jeng jeng jengdia kawan lame saya titik.xpayahlah korang nak tau sebabnya aku xnak bagitau....just nak bg intro je.

dia ni lelaki.so menyambut menantulah.tapi mmg terbaiklah kendurinya.12 kanopi sekali kenduri.....tema kuning dan coklat.yang paling grand bagi aku walaupun bg korg celah bulu hidung je adalah 4 pasang sekali naik pelamin.yang naik pelamin hari tu adalah......

1.kakak dia vs suami dia
2.dia vs isteri dia
3.adik laki vs isteri dia
4.adik pmpuan bongsu vs suami dia


maaf ek guna 'suam'i n 'isteri' dia je sbb aku langsung xdiperkenalkan dgn pengantin2 tu semua.yg aku kenal dia,kakak dia n adik bongsu dia...pasangan masing2 xdi kenali....yg pali buat aku terkezut kakak dia kawin dgn adik kwn baik aku.....kakak dia sbnarnya bercinta dgn mamat lain....tapi dah jodoh dia kot....ade jugak jodoh dia aku ni ade ke xde jodohnya, penjodoh bilangan adalah.emmm mati kalau dapat guru bahasa melayu mcm aku ni....fail.....

pompuan 2 org nilah yg jual mahal xnak ikut....tup tup tup ade je muka dia 2 org kat dalam kete....yg bj biru tu knp ek...tahan kentut ke dan yang bj hijau tu baru lepas balik dr mahkamah syariah sbb tu xde mood nak bergambar.

dr pg aku dan ma aku ddk ajak pompuan 2 org ni pegi kenduri ni mati-mati tolak mentah2 je ajakan kami...last2 muka dorg jugak dalam kete.....aishhhh cakap tarak selupa bikin maaaaaa.....xpe lagi ramai lagi beshhhhhh.....


time br je turun dr kete......mak aiii sham oiii ko borong semua kain kuning kat pekan ek....mentang2lah ko kawin ni kat bandar diraja...ko xnak kalah dgn raja ek.....ni kalau Sultan Pahang tau ni ko ambik color feveret dia mau dia murka durjana.nyah ko dr daerah pekan ini....aik berangan jd permaisuri sultan pulak.....


knp nak tepek 2 gambar pelamin n kerusi ni....motif????tidak ku tau....korg tanyalah pengantin ek....tetiba....


nilah kawan aku, kawan adik aku.yang aku cakap spesel dalam family aku tadi tu.tulah wife dia.dia ni keje TUDM pasal tulah pakai bj lagu ni....

minah ni tengah tunggu laki dia xjugak sampai2.penat dah tunggu baik aku sanding sorg2.....tapi adakah ini gayanya org naik pelamin.....jwpannya terletak di hujung jari anda....sila taip ON SANDING dan hantar ke 33322......teeeettttttt.....


LESBIAN di kategorikan 18SX kan???

aku malas nak tegaskan apa2 info pasal diri aku...kalau korg xkenal aku pun korg pasti tau aku ni lurus ke x....

lepas korg tgk pic ni maybe korg boleh agakkan aku ni mcmne???

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


emmmmm LESBIAN ke mcmni????apa yg korg agak salah belaka.ni kakak akulah.geram nengok je pipi dia makin hari makin tembam makin gebu....aku ambik kesempatan kiss pipi dia....tu dia terkejut xhingat tu.....nasib kek tu xkena muka ai yg kiut miut ni.....


raya pertama lepas birthday aku....sehari dalam sejarah birthday aku jatuh pada hari raya...kalau bulan puasa tu rasanya pernah kot....kali ni pulak birthday my lovely sister seluruh PAHANG cuti pada date ni.Date mane lagi kalau bukan pada 241010.nikan tarikh lahir Sultan Pahang.bertuah diakan tiap2 tahun org PAHANG cuti meraikan birthday beliau.


dah ma aku buat kenduri my sis yg tengah sarat tu so include together lah doa selamat utk kakak aku yg satu ni.


kek ni di beli oleh my sis ainie......spelling glamer2 i xreti.....aku n dia cr tengah2 malam.....kedai dah stanby nak tutup.....yelah sbb kenduri sedang berlangsung xkanlah nak kuar time tu kan....nak beli awal mcm xsuprise lah utk dia ye dokkkk....

yg ni mcm artise pulak aku nengok....kira dia perasan artis jugaklah kan...aku ddk ambik kat lain dia ddk menatap kat lain....sedih betul....

sepupu sepipi 2 org ni sakan makan kek.

owh yg ini harap di maafkan.xsengaja letak pic ni....pandai-pandailah korg nengok ek.....

last from me....HAPPY BIRTHDAY TO MY SIS....ai doakan u bahagia selalu n di panjangkan umur.....eh 1 lagi tertinggal.....

*
*
*
*
*
di harapkan jugak kamu dipercepatkan jodohnya.....aminnnnnnn......



kejap je dah 7 bulan

apa yg 7 bulan, 7even month.....korg tau x apa.....?


xpelah xnak buat korg berteka teki...xnak buat korg susah2 berfikir....ni hah yang 7 bulan ni usia kandungan adik aku ni...skrg dah 7 bulan....biasalah anak sulung excited dia,husband dia,kami family dia ni mmg overlah....seme over...kalau nak tunjuk syg sgt kat dia tu mengalahkan sayangkan diri sendiri...padahal xdelah syg mane pun...hehehe...xdelah gurau je...dah sedarah sedaging surelah syg walau apa pun berlaku...ye dakkkk....


ma akulah yg paling xcited nak menerima cucu yg pertama...macam2 dia plan yang terbaik utk bakal cucu dia tu....kalau anak aku esok ma aku xbuat apa yg anak aleen ni dapat mau aku lari ddk dalam batu belah batu bertangkup.....(terasa hati punya pasal)....hei hei hei. wanade.....pe kes ni...ko tu laki pun belum ade...emo xtentu pasal....ok sambung balik....


maka terjadilah kejadian kecil-kecilan tetapi penatnya hanya Tuhan yang tahu....kalau org dulu2 buat majlis lenggang perut....tapi ni bukan majlis lenggang perut tapi majlis doa selamat je....same2 mendoakan agar adik aku ni selamat bersalin n anaknya pun selamat dan sihat.lepas maghrib dia dihantar ke rumah mak bidan utk sesi urutan perut.rase kedudukan baby dalam perut.semuanya ok.pukul 8 mlm dia dah ade kat rumah...kejap je kan....


lepas isyak semuanya berjalan...ade doa2 sikit yg di ketua oleh imam Bakar....dah habis je doa2 berkenaan makan time pulak....jamulah belaka....ini lah yg sempat aku snap....


-tukang masak menu-menu yg ade-

-terbaik dari dapur pn izan & en mokhtar-

-ni ahli2 surau-

-rombongan ke meja makan-

-satu2nya gambar ade tetamu perempuan-
tetamu perempuan yg lain aku xambik...sbb semenya pemalu2 belaka...eeecehhhh....

-tuan empunya perut volunteer nak basuh pinggan-

-tgk sempat lagi nak over expose wlaupun tgh sarat buyung-


last-last ddk terlunjur kaki dek kefenatan...tapi dia gagah lagi nak ngemas rumah malam tu...aku dan yg lain dah kefenatan melampau....almaklumlah dia kata badan rasa sedap selepas mengurut tadi....

maaf...belum habis lagi...

walaupun dah lepas berminggu-minggu tapi aku xhabis lagi nak story pasal event Tupperware ni.barang ni biasanya anak2 dara or org bujang xsuka ambik tau n xterpikir pun nak pakai...tapi bila umur dah lanjut mcm aku ni atau yg dah berkahwin varulah ade kesedaran nak tau n guna barangan Tupperware ni.Sbb barangannya mmg terbukti terbaik dalam banyak2 brand barangan plastik.


dah habis event aku bertiga bestfriends ni (konon jelah) g merewang2 round2 dalam hotel.emmmm sebenarnya sbb sandle syaini ni putus....so xnak sesak2 dgn org ramai sbb kami nak g beli sandle baru cadangnya.....


dah xde benda nak buat so gedik2 jelah dgn camera masing...jumpa meja ambik gambar dgn meja,jumpa pool ambik gambar dgn pool....jakunkan ktorg ni....lantaklah nak ckp pe pun...sbb kat umah kami mmg xde swimming pool mcmni...kat umah korg aku xtaulah....tapi meja kopi mcm dlm pic ni adalah....


korg tgklah post2 kami ni hah....

aku time ni pelik tgk si kema ni tetiba nail sawan.si syaini plak buat dono je.mentang2lah camera dia.


tengoklah kema ni makin menjadi-jadi pulak sawannya....mulut je belum berbuih....syaini apasal u tengok i...tengoklah kema tu...tengah sawan....(sorry kawan).

-model2 beraksi tanpa seksi di tepi pool-

-OMG sapelah yg mengasah bakat budak gedikss 3 org ni-


ok yang ni aksi dan poss mengancam kami untuk tatapan para peminat (ohh mak ade peminat ke).xpelah kami bertiga anggap kami mmg ade peminat tegar hehehe tetiba perasantan.....


aku tetap xfaham apa budak ni nak story

mlm tadi aku 09 kat umah ma aku...niat dihati datang umah ma aku nak cr makan tapi non ado apa2 kecuali nasi seperiuk...lauk langsung ilekkkk....hampeh nyesal xsudah aku time tu...padahal kat rumah opah aku lauk ade tapi singgang ikan jelah...lauk yg xberapa kena dgn tekak aku time tu...

affar adik aku tido....lega yg amat...kalau x mulut mcm murai...sedap2 o9 tgk video kak jemah pakai shawl dia bangun tetiba terus melekat kat aku....mcm2 cite n soalan dia ddk tanya...bosan nak melayan...last2 aku ambik video ni....kalau korg faham baguslah...mmg korg terer bahasa pelat dia....aku dr dia baby sampai skrg kadang2 aku xfaham apa dia nak storykan...

dari bab hantu ke kucing...pastu g ke tengok wayang...bila tya bila tgk wayang tu dia boleh jwb cite tu belum kuar...mati.......aku xfaham.






video

korg layan jelah kalau nak layan...ssazzzzzz....tiada paksaan...

tak dapat di pastikan atas sebab apa aku jadi model di sini....

Sabtu Minggu Lepas....
M.S Garden Hotel, Kuantan



aku di invite oleh Cik Nda aku join dia g event Tuppuware.xdapat g event Nuffnang mcm blogger2 hot tu pun xpe...sbb aku sedar aku ni just blogger suam2 kuku je aku mmg jenis sedar diri ok.


aku pulak gatal2 ajak officemate aku join sekali.bukan sorg dua aku ajak tapi 5 org.hah seme mcm minat sgt nak join.so buat perjanjian jumpa dia lobby hotel kul 1tghr.semua hadir ikut perjanjian.aku pass no lucky darw kat dorg sorg 1.so masuk hall n cr tempat lah.mmg best event dia kali ni...siap ade artis import iaitu 'Kris Dayanti' dan 'Sheila Abdul'tiruan.yang aku suka suare 'Kris Dayanti' tulah.mmg sedap bebenor....muka pun comel lote....org Kemaman....

-sufri,kak zai & fatihah-

no lucky draw aku n the geng mmg xde ong lah...1 pun xkena....xmacam sebelum ni aku ade jugak kena sipi2....dapat barang kecik pun dah kira bersyukur...sape xsuka dapat barang free kan....tapi kali ni mmg xde rezeki lah....


-aksi gedikss 3 dara yg masih belum laku-

bila semua seisi dah habis tinggal seisi bergambar je....xtau mcmne aku disuruh jadi model kat event ni....(nampak sgt aku tipukan).korg layan gambar jelah....


time ni aku bukanlah dipaksa oleh sesape....kami mmg nak jadi model xbertauliah...ini adalah lantikan dari diri kami sendiri.model Tupperware pun di kira model jugakkan....nak jadi model sebenar tu mmg taklah...

yg ni mmg aku nak salahkan org yang ambik gambo....napelah xnampak logo Tupperware tu...dah aku terpaksa letak watermark aku kat situ....nampak mcm iklan 'dollachantek'kan....ferasannnnnn lagik....xhabis habis.....



opssss tetiba dapat scandal baru....aku dah cakap xnak sbb aku dah xavailable tapi dia merayu-rayu nak jugak....so sbb kesian terima jelah...tambah lagi sorang scandal aku....iye betul yang ni mmg aku 100% tipu.....

belajar dari kecuaian!!!! DEMI ARWAH

101010.

ramai giler org kawin.aku pulak kena 3 kenduri hari ini.tapi aku pegi kenduri bestfriend time skolah dulu je...yg lain2 aku xsempat nak pegi tapi mlm sebelum hari besarnya aku dah g jenguk tunjuk muka....


-muka seronok time otw g rumah kema-

otw pegi mmg seronok giler sbb mmg dah dapat bayangkan dapat jumpa kwn2 lame yg datang time majlis tu....sampai2 akulah yg paling lambat sbb mcm2 hal jadi di tengah jalan....siap nak bergaduh dgn pemandu lain bagai...tapi tu seme aku xde ambik kesah sbb dorg tu samseng jalanan je bg aku...kerek je lebih...mcm xpenah buat salahla konon kat jalanraya....nak drift2 siang hari di tengah2 bandar....mcm org BODOH je aku rase....malas nak ambik pedulik....


sampai je rumah si AKMA (pengantin) ni aku terus terjah dalam rumah...tgk kwn2 seme sibuk bergambar dgn pengantin...apa lagi sesi joinkan diri menggediksss terus di pelaminan...lepas dapat snap sampai puas hati sesi makan pulak bersama en teman tersayang dan juga kwn2 skolah dulu....masing2 bawak husband n wife serta anak masing2...aku je yg masih single....nak wat mcmne kan org yg aku syg dulu tinggalkan aku secara tidak berhemah.....


-aksi gedikss tu seme belum kawin, yg dah kwin control ayu konon-

siap makan apa lagi sesi bergambar lagi sekali dgn kwn2 pulak....pastu dah kenyang haruslah balik ke sarang masing2....otw balik en teman aku yg drive...dah separuh jalan baru aku tergerak hati nak cr handphone....cari2 xjumpa dalam handbag dan jugak seluruh dalam kereta...en teman try call my hdphone ringing ade cuma xde org jwb....berpatah balik ke rumah AKMA trylah tya sape2 kot2 ade yg ternampak my hdphone....try call lagi still same cuma call tu di reject...sah mmg ade dah hamba ALLAH yg dah jumpa hdphone aku....ARWAH dah la....try sms mintak pulangkan aku sanggup bayar pun xpe....tapi last2 dia off terus hdphone aku....selamat dah...


bukan apa pun nak bayar bagai...yg penting bagi aku no2 fon dan info2 penting dalam fone tu...semua tu contact business...hilang mcmtu je....aku tau time tu aku careless....habis nak buat mcmne benda dah pun terjadi....aku yakin hdphone tu hilang time aku makan...time ambik makanan...sbb aku tinggalkan atas meja tapi kwn2 aku ade kat situ....maybe dorg pun xperasan sbb masing2 ada anak nak jaga....aku yg bersalah...careless xpasal2....


otw balik aku jd badmood...nak marah diri sendiri tapi terlepas kat en teman....SAYA MINTAK MAAF AWK!!!!.....xsengaja....mmg dah xboleh kawal sbb banyak sgt no penting dlm tu nak2 contact no kwn2...mcmnelah nak contact kalau2 aku nak kawin nnt...NNT lah tapi masanya aku xtau bila.....tu pun kalau ade jodoh utk aku....


-intan,nora,shida,aku,azran-

last2 apa yg aku dapat dr en teman.....BELAJAR DR KECUAIAN.....awk yg salah nak salahkan sy pulak.....terus aku terdiam...betul jugak apa yg dia ckp....

-feeling sedih sbb teman rapat aku dah mninggal (hdphone)-

p/s:kalau yg bc blog sy ni adalah org yg menjumpai fon sy tu sony ericson hitam kat area BUKIT KUANTAN di majlis perkahwinan AKMA & BAKHTIAR sy merayu tolong pulangkan....sekiranya inginkan apa2 kita bincang kemudian.... rayuan versi sedih menonggeng.


jejak kasih untuk mereka.....


mood nak buat entry makin hari makin kurang...bukan sbb malas tapi sbb usb camera aku hilang dari pandangan mate cakap jelah hilang.jadinya rase mcm xbest kalau entry aku ni entry sesaje tanpa gambar (walaupn aku sedar setiap apa yg aku luahkan disini bukan best pun bg korg) tapi aku sikit pun xkesah...xde ambik pedulik sbb aku mmg tau aku mmg xreti nak bermadah berhelah ni....aku mmg sedar diri ok....


sudah sudah sudah....jgn nak layan lagi apa lalutan aku ni....jom sambung....


gambar2 yg ade dalam lappy aku ni setakat raya hari tu...boleh lagikan nak cite pasal raya?...suka hati aku okey...sbb syawal pun xhabis lagi...org lain boleh je lagi buat open house sane sini skrg walaupn dah hujung2 syawal....(ada kena mengena xni).

dua orang yg dikehendaki dibawah adalah pak sedara dan mak sedara aku yg last sebelah mak aku.kira adik mak akulah.dan anak opah aku.dorg ni mudalah sgt.yang laki berumur 23 tahun dan yg perempuan 21 tahun (mak saudara yg last dan dah kawin).laku cepat sgt.jangan xpercaya aku ada pak sedara dan mak sedara semuda itu...korg tgk jelah aku ni walaupun dah 27 tahun tapi masih nampak 23 tahun kan kan kan kan???logik???


ptg raya pertama mmg dah penat giler.tetiba nampak kereta honda buruk masuk laman rumah.semua penghuni rumah time tu keluarlah sbb nak pastikan sape yg datang.rupanya pak sedara aku (Pak su Wan) datang bersama mak angkatnya. Dia ni keje kat Kajang.so payah nak ade kat Kuantan.Mak angkat dia ni (Cik Ton) yg dulunya adalah mak angkat aku jugak.Dia membela kami sejak kecil mcm anak sendiri.Tapi PSW ni abah angkatnya xbagi dia balik rumah opah aku sbb abahnya terlalu sygkan PSW ni.Jadi daripada berbalah 2 keluarga Opah aku mengalah lah.Dari bagi jaga time Opah aku berniaga je melarat sampai PSW xdi baginya balik.Lame2 PSW ni dah jadi mcm anak dorglah kat rumah Cik Ton tu.Dari start skolah sampailah habis skolah.Tapi rumahnya dengan rumah Opah aku dekat je.Berlaga dapur (rumah dulu kat kwsan perumahan).So tiada masalah, hari2 boleh jumpa.


-bagaikan husband & wife sedondon dipagi raya (padahal mereka adik beradik)-


Yg perempuan ni pulak yg paling bongsu.sbg anak sedara aku panggil dia Mak Su lah.MS aku ni tinggal dgn moyang aku kat Kelantan sejak form 4 sampai form 5.ddk sane sbb nak tgk2kan moyang aku yang dah xberapa nak sihat.sakit org tua.dah tamat form 5 dipinang org so di nikah dan dikahwinkan dgn Pak Su aku skrg.Ade anak dah sorg.xdan nak sambung belajo.dah jodoh dia....dia ni mmg payah nak balik kuantan sbb banyak masalahlah...tahun ni dia buang tebiat nak beraya kat cni...(kalau x mmg kat sane jelah dia beraya).so seronok sgt2 sbb semua ada cukup korummmm....


dah lame xjumpa dorg ni bila jumpa time2 mcmni rase sayulah...berpeluk cium bagai. (laga2 pipi je)..mcm terpisah 20 tahun....si MS aku ni mmg lupa daratan time ni...dia tinggal anak dan laki dia sbb nak melayan abg kesayangan dia yg 1 ni (abg lain dia xberapa syg kot) opppssss....acah je...sbb yg ni lebih kurang sebaya...yg lain2 tua dah...


tgklah dorg bukan main suka lagi....lupa segalanya...awek PSW aku pun ade time ni tapi dia tinggalkan minah tu sesorg kat luar (pandai2lah ko minah oiiii)....




-bergambar kenangan bersama Cik Ton sebelum pulang-

sampai sekarang aku pikir apa motif sepupu aku 3 org kat depan ni genggam tangan mcmtu...korg tgh nyanyi lagu 1 Malaysia ke ni....hah????