Asyik Nak Cari Salah Je....Penat Dah Terangkan...Lantak Ler...



*cite ni xde kena mengena dgn kisah aku,korg ataupun sape2.so jgn perasaan*



-HANYALAH REKAAN SEMATA-MATA.KALAU ADA TERKENA ADALAH SECARA KEBETULAN SAJER-

Lily dan Borhan adalah sepasang teman yg agak rapat sejak akhir2 ni.Dulu2 dorg xde rapat mane pun sbb masing2 ade couple msg2.So xde mase nak ambik tau hal msg2.Just tau msg2 mmg sudah perpunya.

Dulu2:

-Borhan-

Suka kat Lily tapi Lily mmg langsung xsuka kat Borhan.Just kwn2 biase je....hubungan tu je yg Lily mampu bg kat Borhan.Jadi Borhan terima jelah apa yg Lily nak.Lily nak dorg kwn je...xleh lebih2.Borhan pun cari2 lah sape2 yg dia berkenan.Dptlah seorg dua yg dia minat n budak tu pun minat kat dia.Maka termenterailah hubungan n janji2 manis teruna n dara.Sepanjang hidup Borhan berkawan dgn Lily dia ada 2 part kisah hati n perasaan cintan cintun ni.Maknenya ade 2 awek lah yg mengikut dalam aggreement percintaan mereka.Yg sipi2 tidak di kira ok!!!(yg dekat2 nak jadik awek tapi xjadi).


Dgn awek pertama Borhan mmg syg giler sampai xtau nak gambarkan perasaan dorg ni.Same2 giler dalam hubungan dorg.Mcm2 lah yg dorg alami n harungi bersama.Segala kerja n apa sajelah dorg akn buat same2.Syg sgt la konon.Loving couple....Seme benda nak share same2....Jadi kasih syg antara mereka mmg terlalu kuat.


Namun entah di mana silapnya hubungan mereka putus.Xtaulah berpunca dari awek 1st ni ke or dari Borhan.So masing2 bawak diri....bwk diri ke mana aku xtau....malas nak pk...


Rileks jap beberapa ketika Borhan ketemu pula awek ke 2.Cantek,gebu,comel,n macam2 lagilah.Yang penting mmg menepati citarasa Borhan.Dia suka pompuan yg putih2 melepak.Katanya kalau hitam dia geli...poyo je kan....Kisah cintan cintun dorg lebih kurang same dgn awek 1st tadi...segala2nya mesti harungi bersama...tapi hubungan mereka singkat je....xsampailah bertahun2....tapi kasih syg mereka mmg kuat.


Dalam dok asyik dgn bora asmara cinta mereka, awek 2nd ni terpakse kawin dgn org lain.Org mane aku xtau jugak sbb aku mls nak story kat cni walaupun aku tau.Mmg xleh nak tolak kot pinangan dorg tuh.Sbb tu dorg xleh nak wat pape.Maybe ade sbb2 yg org luar xleh tau termasuk aku.Maka terjadila sst ala2 drama melayu mase kini.Parents awek 2nd ni datang jpa Borhan di negeri tempat kerja Borhan.So adalah adegan nangis menagis n peluk memeluk bila cite sebenar di ketahui Borhan.


Si awek ni plak xhabis2 mgatakan dia amat sayangkan Borhan n berjanji akan cari Borhan balik tapi apa boleh buat.Hubungan yg mereka anggap suci bersih bak di cuci dgn sabun Breeze tu terpaksa di kuburkan....tapi sblm hubungan berakhir ada sst yg berlaku antara mereka.Malas nak story sbb nnt panjang plak entry ni....


Borhan single sekali lagi....dia malas dah nak mencari cinta dia yg sll xkesampaian...tapi org lain plak yg sibuk cari utk dia...al maklumlah umur mmg dah ptt bkahwin.


-tinggalkan kisah Borhan-


-Lily-

Sejak sekolah Lily mmg byk bf.Dia xnak berbf tapi budak2 laki tu yg suka sgt kat dia.2 tahun mengelak xnak bercouple tapi dia ni hanya hangat2 taik ayam....last2 bercinta gak....time skolah sempat couple dgn sorg mamat...tapi terputus mcm tu je bila mamat tu sambung study kat u....xpe Lily xkisah pun....Lily keje terus...kat tempat keje saham Lily boleh tahan gak la....test market dia mmg menjadi...bcinta dgn sorg mamat pulak.yg ni mmg lame bertahan.....sampai Lily sambung blajo pun same2 setia....syg menyayang....kisah cinta mereka mekar bak bunga raye....kehkehkeh...Dorg plan nak hidup bersama namun xkesampaian....xtau kat mane silapnya...same2 sedih tapi terima je apa yg di takdirkan...


Sekarang

Lily yg contact balik Borhan tapi just nak bgtau dia berada di kampung halaman.Memandangkan Borhan single dia berani2 ajak Lily kuar kalau dulu dia xbrape berani.Lily xnak sbb dia mls nak lyn sgt bab2 kuar muar ni.Tapi tuhan nak menemukan mereka walau mengelak mcmne pun dorg bertemu dalam 1 bas express yg menuju ke 1 destinasi yg di rahsiakan....jengjengjeng... sepanjang perjalanan seme kisah mereka terungkai...masing2 cite hal masing...Borhan rase dia ada chance dapatkan Lily.Dia berusaha sebaik mungkin utk mendapatkan Lily.


Last2 Lily terima Borhan walaupun masih belum boleh melupakan sepenuhnya bf lame dia.Tapi Lily blajo terima Borhan seadanya walaupun ada sikap n kelakuan Borhan yg mmg susah or mmg xleh Lily or ponpuan lain nak terima....tapi dia diamkan n pendamkan aje.Berlainan dgn Borhan.Dia nak ssorg yg menyerupai ciri kedua-dua gfnya yg lepas.Mmg Lily xde langsung ciri2 tersebut.And yg paling penting Lily mmg xleh nak berikan apa yg Borhan nak ...mmg dia xlayan langsung...kalau kuar bersama mesti ada part gaduh n Borhan akan bandingkan sikap,keturunan,asal usul n macam2 lagi antara Lily n ex2-GF dia dulu.


Setiap kali gaduh Lily akan terangkan dia mmg xmampu nak buat apa2.Dah mmg dia n family dia berasal dari negeri tu,dah di takdirkan parents dia xbersama sepanjang hayat mereka,dah mmg sikap dia mcmtu,dah tuhan tetapkan takdir hidup Lily mcmni,...n mcm2 lagi...semenya dah Lily terangkan satu persatu namun Borhan tetap pertikaikan n bandingkan.Perbandingan yg Borhan buat adalah terlampau n melampau....bukan sekali dua tapi acap kali Lily akan di bandingkan...Mengapakah Borhan xboleh terima Lily seadanya?Adakah kerana Lily mmg xsame dgn ex2 GF Borhan.Bermanja2an,caring n mcm2 lagi....malas aku nak cite kat sini sakit hati pun ade...


Sampai 1 hari mereka gaduh besar pada 1 petang.Sampaikan ade part2 panas baran si Borhan yg mmg xleh di bendung lagi yg Borhan tunjukkan.Lily mmg terlalu terkejut sbb selama ni Borhan tidak pernah begini n Lily tak pernah di besarkan,melihat n merasai sebarang keganasan tidak melampau mahupun terlampau dlm hidupnya. Pada mulanya Lily melawan kerana Borhan sudah melampau sbb seperti mengejek Lily kerana berketurunan dari 1 negeri yg di percayai pmpuan dari sane sukakan lelaki yg ikut je telunjuk mereka, ckp mereka n apa yg mereka inginkan.Adakah sikap ssorg bergantung dari mane negeri dorg???Kalau mcm tu seme manusia jauhilah insan2 yg datangnya dari negeri tersebut.Sbb mereka seme teruk.Itu persoalan aku yg aku rase terlalu singkatnya n ceteknya IQ Borhan ni.Adakah beliaw kena dihormati, disanjungi krn di lahirkan di sane...bukan negeri yg same mcm Lily.


Lily terpaksa mengunci mulutnya apabila Borhan sudah naik minyak.Dia takut Borhan naik tangan ke atas dirinya pulak(manelah tau kan org tgh marah).Pergaduhan mereka terehnti apabila Borhan mendapat 1 panggilan.Dia terpaksa hantar Lily balik walaupun perasaan tidak puas hati utk melepaskan apa yg dia xpuas hati, apa yg dia bengang terhadap kisah hidup n keturunan Lily masih membara di benak hatinya.Dia masih belum puas.


Berhari2 Lily asyik memikirkan adakah mereka harus meneruskan hubungan mereka?Walaupun mereka saling sayang tapi pekara mempertikaikan apa yg di tentukan oleh Raja Sekian Alam sepatutnya tidak berlaku.Haruskah maaf dari Borhan di terima n Lily n Borhansepatutnya jalani kehidupan mereka seperti biasa n pekara ini tidak akan berlaku lagi...


Sedangkan sebelum ini setelah kemaafan di berikan pekara yg amat di rasakan menghina keluarga ini tetap juga berlaku...


Adakah janji yang di berikan akan di tepati....


*kepada pembaca bantulah Lily mencari nilai perhubungan yg sebenar*


4 comments:

aLeen aVriL said...

"Org mane aku xtau jugak sbb aku malas nak story kat sni wlaupon aku tau."

Lu tulis macam nih maknenyer citer nih bukanlah rekaan beb…
Apa la lu bai…….

fifie @fif said...

ngek rrr mane ada kena mgena dgn sy....ni kisah 3 novel beb...campur skali lagu nilah lebey kurang...

aLeen aVriL said...

alar beeee laaaa lah lu...

lu nk selindung aper dgn wa...

wa sepak kang bawu lu nk ngaku..

fifie @fif said...

wa xheran la sepakan lu...sbb wa sll main sepak takraw...hahahah