sejak bila ko jadi MAID ni....

Sejak 2 menjak ni aku ada teman baru.Bukan teman special mcm yg biase2 aku ade tapi teman ni adalah tempat aku mencari ilmu n xtra income...

Aku kenal dorg budak ni time weeding my sis tulah...dorg buat business pengantin ni...so dorg dtg pasang2 pelamin n ape2 yg ptt lah kat umah ma aku time tu...


2 3 hari dorg ddk siapkan keje dorg aku sempatlah korek2 hal business dorg...tya skali ade x keje2 kosong...hehehe.mula2 dorg wat xtau je...malas nak lyn aku time tu dorg just bgtau ade vacancy utk tukang jahit je...hampalah aku...manelah aku pandai jahit menjahit ni...tapi dorg ada mintak no fon aku...siap aku bg business card lagi...hehehe


Seminggu lebih pas tu dorg msg aku tya aku ada kat mane n nak keje x?mcm ikut2 dorg dululah g setup pakej kawin kat mane2...so kebetulan aku free aku ikutlah...mak ai aku di jemput naik lori....bantai jelah...janji dapat blajo sst yg baru...


Aku ikut dorg pasang pelamin kat kedai 'Mami' area Panching Timur.Kuar umah area 9 malam siapp pasang lebih kurang dalam 1 pg.Mengantuk giler mate ni...makan pun belum...Pelamin tu yg simple2 je sbb 'Mami' pun baru2 bukak business so nak bg org taulah kedai dia tu kedai bridal...

Perut mmg lapo giler....so dalam kul 1 lebih gerak dari kedai 'Mami' sampai kedai makan dekat kul 2 pagi...sampai je makanan mmg masing2 xlarat dah sampai nak isi nasi pun xlarat...so memandangkan aku sorang je pmpuan kat situ jadi aku pun bertindaklah apa yg ptt...sbb dah kebulur tahap gaban...



-antara menu yg sampai awal-


Si Yo ni plak sibuk nak ambik gambo aku...bila aku tgk sekali sekala pic aku ni sebijik mcm bibik dorg...kan kan kan...dengan baju n tudung ni...tudung indon tulah yg menampakkan aku lebih kurang same mcm bibik...eeee malu plak...


-angah yg dah tido2 ayam-


-tuan ni lauknya-

so lepas ni sape2 yg bibik lari ke apa cr aku k...aku boleh jd bibik 4time korg...hehehehe

2 comments:

aLeen aVriL said...

lu cr income xajak wa....

wa pon tgh xcukup wit nih..

nk bayar utang ahlong pon xdak..

wa pon nk keje 4time jugak macam lu..

lu kasik tahu sama lu punya tauke ler.

huhuuu...

fifie @fif said...

kalau lu ada cni anytime lu boleh kilija maa....wa boleh kasi tau sama wa pya taukeh...