Harganya B4 Discount RM200.00



Cite ni cite yg xberape nak basi lagi.Berlaku Ahad lepas.Memandangkan aku terlalu bosan berada di rumah kerana tiada siapa yg sanggup melayan kerenah hari mingguku.Jadi aku bergegas kerumah mamaku.Kononnya nak lepak kat sana.Dgn pakaian ala2 cina bukit jual sayur aku menuju ke rumah ma ku....

Sesampainya di sana ku lihat seme penghuni rumah tersebut tengah lintang pukang tido siang2 hari.Mcm2 gaya n aksi ada termasuklah adik lelakiku sekali.tapi xleh nak publish kat this blog.DANGER!!!.Almaklumlah penat berniaga di pagi hari.

Memandangkan aku pun ala2 penat n mengantuk mcm dorg aku pun memulakan watak ku menuju ke bilik adik ku n on aircond kunci pintu n lending ala2 puteri mayang mengurai n tido sambil belayar ke puncak kayangan.(mmg muka aku2 kdg2 mcm PMM)hehehe....

Dlm beberapa minit saja aku telah jauh belayar bersama bahteraku....wah sejuk mcm waktu pagi syiokkkk....

Tetiba aku tersentak kerana Mama aku menyebut namaku berkali2 dgn nada yg mcm ada sst yang tragis sedang berlaku.Aku hanya menyahut tapi mls nak kuar dari bilik....baru je lagi tido...belum puas..

Mama aku panggil lagi n lagi n lagi...sehingga aku kuar n menemui beliaw...ingatkan ape rupanya pak cik aku merangkap my stepfather nak beli set meja simen tu...yg sll ada kat taman2 tu...so nak tya my opinion....budget pendapat aku bagus kot...tapi oklah kan...

Aku dgn muka yg ala2 ayu baru bangun tido memerhatikan set meja tu dari jauh yg berada dlm lori...bila tya harga RM200 je....tu kata pak cik aku lah...mesti ada 'je' mcm murah je kan...

Ma aku ni dgn muka serba salah yelah takut duit dia susut...(ma aku jenis yg tlalu bjimat) amat takut n risau sekiranya pak cik aku bsetuju nak beli set meja tuh...

Aku bg pndpt aku...oklah kalau p.cik nak tapi cuba mintak kurang....tu dialog aku...Ma aku terus memandang aku dgn tajam...so aku terus xplain kat Ma aku...biarlah p.cik tu nak beli pun...slama ni dia xpenah nak beli benda2 yg mengarut pun...nikan nak cantikkan umah Ma jugak.....kata aku lah...So terus je sejuk sikit hati n jiwa Ma aku yg tengah gundah gelana ni...

Kurang punya kurang n aku pun bodek2 sikit abang2 yg menjual tu dapatlah RM180.00.Amacam bijak x aku memainkan watak aku...Jimat gak RM20.00.

Dengan terbelinya set meja ni secara tidak sengaja ia telah menyesakkan lagi kwsan depan umah Ma aku...tapi xpelah dah umah die...

Tapi sehingga ke hari ini meja ni xde function pape pun...just display...

1 comment:

aLeen aVriL said...

Waaaaa…ohh begituw kah??
Ceq tau ang xsabaq nk lompat lompat atas meja tuh kan….
Ang saja biaq dulu kan..ang nk tgu org lain start dulu kan…
Ceq kenai ang…ang nk tgu anak cikdah datang kan..ang nk joget joget dangdut ka tats meja tuh kan…

Xper3 ceq sokong jer pape yang ang nk wat…..ceq layan jer..hahaha