Tolongla Wei...Bukan Aku Yg Nak Kwin Le....

Sejak akhir2 ni mmg aku sesak sikit le...Bukan sesak duit tapi sesak nafas aku nak menjawab org asyik ingt aku yg nak kwen....Napelah seme org igt aku yg nak kwin....xpasal2 nampak mcm aku ni xlaku...(Yeke xlaku)...?ntah aku pun xtau...
Kalau tya aku sure2 lah aku sangkalkan pendapat korg tu....sbb aku rase aku ni terlebih laku...oppsss...sory ek....terperasan..

Aku mmg penat gilerlah nak menjawab sokla2 dorg ni..patutnye dorg xyah tyelah pasal jodoh kalau jodoh aku sampai adelah bahagian utk dorg nnt kan....

Salah 1 kejadian yg berlaku baru2 ni adalah dgn kwn baik aku sendiri...Antara dialog session aku dgn dia...

Dia yg call aku...Aku kenalkan dia sbg Yan.

Aku: Hello sape ni...(suare ala2 ayu sbb no xkenal)
Yan:Akulah Yan...aloh xkan xkenal

Aku:ooowh ko, nape tetiba call ni?

Yan:Ni ha aku call ni nak bgtau aku nak kwin...

Aku:Hah ko nak kwen...ko biar betuiiii..dgn Dol ke....(Dol ni BF dia yg aku kenal)

Yan:Emmm ko teka r....(aku mls sgt bab2 nak teka teki nih...bukan ade hadiah pun)

Aku:Mls aku nak teka2...cpt r aku tgh keje nih...

Yan:Emmm bukan dgn Dol...tapi dgn org lain....(confuse aku)

Aku:Habis ko putus ke dgn Dol....mcmne ko break off ngan dia

Yan:Emmm aku pun xtau....Aku tension sbb dia byk buat hal sampai polis cari aku..

Aku:Hal benda plak dia buat?Habis ko nak kwin dgn budak mane...kenal mene
Yan:Budak cni gak...aku kenal lame dah dia tapi lame xcontact (boleh caye ke ckp dia)

Aku:oooo bila ko nak kwinnye????

Yan:13hb 3 ni....(mak ai...bapok cepatnye)

Aku:ooo bagusla ko dgn Dol pun dah 10 tahun tapi xde pape...habis kete dia beli tapi guna name ko 2 mcmne?

Yan:Bapak aku dah ambik dari dia...owhhhh...(maybe dia xbayar kot)

Aku:Wei aku pun nk bgtau ko ni...nak jpe ko skali...

Yan:Apasal....
Aku:Aku nak bg kad jemputan kat ko...hehehe
Yan:Mak ai aku yg nak kwin tapi ko lagi cepat siap nak bg card dah kat aku...ok set kita jpa kat luar ler....

Aku:ok beres....set..

Yan:Ok r nnt kita cite time kita jpa...

Aku:ok



-tgk r badan die lemak berkrim di sukai ramai-

Aku:Yan yg ni ke cik abg ko yg baru....
Yan:Ha ah...ok x?(si balak dia senyum2 kat aku....suke kat aku ke???)
Aku:Hi abg....hensem gak abg ni....abg nak bkenalan dgn sy x?(sj nak test dia) tapi dia still senyum gak mcm iklan colgate...tau dah gigi dia cantek...
Yan:Wei ko jgn nak gatal2 gan abg aku k....(warning utk aku) xtakut pun.....
Aku:owh xde maknenya aku nak gatal ngan balak ko....aku sj je nak test dia....
Yan:Dah2 manenye kad kwin ko....cpt r..eiii xsabarnye aku...ko kwin dgn sape wei...bf yg mane....pakai kete hitam tu ke...ke mamat mcm bang.... tu,ke mamat yg ko bwk time As kwin tu...(bykla soklan merapu dia)
Aku:senyum je yg aku mampu...nah ambik le...ni kadnye

Dia pun bukak kad tu sambil2 tgk map umah aku....last2...ambik ko...

Yan:Wei ni name bukan name ko...ko tipu aku ek....(dia mrh giler kat aku)
Aku:La mane ade aku ckp aku yg nak kwin...aku cume ckp aku nak bg kad kwin....tu adik akule...aleen..
Yan:Emmm aku mati2 igt ko kwin...igt nasi myak ko...(memandai je padahal aku kwin nnt aku nak bt nasi ayam...) xmain le nasi minyak kat kedai mak aku hari2 boleh dpt...
Aku:Dah tu xkan aku jemput adik kwin ko xnak dtg...nak tggu aku xtau lagi bila...sabar le ek...Aku makan ns myak ko dulu le...


-aku N die sape sweet-

Ha tgk dia pun igt aku yg akan kwin...almaklumlah aku kan kakak...tapi nak wat mcmne jodoh belum sampai...tapi kalu ade aku sambar je...(boleh ke) xkot...xberbaloi-baloi....

Sembang2 punya sembang sampai kul 10mlm...last2 mate pun dah ngantuk aku ajak dia balik....

p/s:BF dia mmg sporting...tapi jenis yg smoking...aku xsuke...aku suke org yg xde tlibat dgn asap2 dari apa2 batang ni....batang rokok daaaaa....

Harap2 lepas ni xdelah org yg igt aku pulak yg akan kwin....yg nak kawin tu my sis le...aleen...

3 comments:

aLeen aVriL said...

Wahhh!!! Abes seme org ang jaja citer pasal ceq nk kawen….malu ohh…*blushing*…huhuhuuu…Yan tuh dah macam muker kak Jun plak kan…waaaa gemook nyer cikgu tuh….keje cikgu mang bole jadik gemook ker???

Ce tanyer kat Yan macam tuh….hahhhahahaha

fifie @fif said...

ngek le awk ni...nnt kalau sy tye mcmtu terus dia g slim world mcmne...kalau stakat teman je xpe ..ni kena byr plak...sbb dia ni jenis hati sebesar kuman....

fifie @fif said...

jomlah kita pakat2 jadi cikgu...boleh besarkan sikit yg mane xbesar tu...oppps...